Govor

Primož Siter

Ja, hvala lepa. Hvala lepa za besedo.

Pred vami je težka odločitev, seveda, ali peljat zasedanje odbora naprej, legitimno ali ne, vsi se strinjamo da, ali pa, niti ni stvar mnenja, poglejte po dvorani in videli boste, da od Nepovezanih poslancev ni niti enega tukaj, zato, ker jim je bila ta pravica odvzeta, kar je seveda nelegitimno in kar krha osnovno demokratično načelo, to je, da izvoljeni poslanec lahko opravlja svojo izvoljeno funkcijo.

In zdaj, da vas razbremenim te odgovornosti, bi predlagal, da o predlogu, ki sem ga sprva navedel, glasujemo vsi prisotni poslanke in poslanci. Torej predlog, da z nadaljevanjem te seje počakamo, da bo Kolegij predsednika Državnega zbora, ki v tem trenutku razpravlja na to temo, prišel do svoje odločitve in da bodo tudi predstavniki, torej poslanske skupine, legitimno izvoljeni poslanci Poslanske skupine Nepovezanih poslancev prišli do svoje priložnosti, da opravijo, za kar so jih stotine in tisoče ljudi prosili, da opravijo, torej svojo nalogo poslanca v razpravi in glasovanju.

Torej, moj postopkovni predlog je, da prejšnji postopkovni predlog, torej prekinitev seje, date predsednica na glasovanje.

Hvala.