Govor

Najlepša hvala tudi vam za vaš postopkovni predlog, ki je bil podan v skladu z 69. členom Poslovnika, vendar pa vam moram povedati, da je seja seveda legalna, sklicana je bila na podlagi odločitve predsednika Državnega zbora oziroma kolegija, kjer se dogovorijo, katere točke bodo uvrščene na sejo določenih odborov.

Kar pa zadeva vaš predlog, bom rekla takole, poglejte, dokler Kolegij predsednika Državnega zbora ne odloči drugače, bomo delali tako, kot je določeno sedaj, v okviru tega odbora. Torej s poslanci, ki sedaj sedijo in so navzoči in so seveda člani Odbora za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Danes imamo izjemno pomembne točke na dnevnem redu, sploh kar zadevo 1. točko dnevnega reda. Mislim, da je prav, da ljudem, ki so si vrsto let prizadevali, da bi se nekatere stvari tistim, ki so najbolj ranljivi v naši družbi, dejansko popravile, da bi se izboljšal njihov status, zato bom seveda sejo nadaljevala, ker je povsem v skladu z poslovniškimi določili, je legitimna, predsednik Državnega zbora oziroma kolegij je tako odločil in seveda bom z njo nadaljevala. V kolikor pa bo kolegij sklenil drugače, bomo pa potem nadaljevali po tistih postopkih.

In, sedaj bom torej nadaljevala sejo. / oglašanje iz dvorane/ Poglejte, gospod Siter, jaz sem zelo korektna, vi to veste. Veste tudi, da spoštujem Poslovnik, veste tudi, da v kolikor boste ponovno razpravljali o istem postopkovnem predlogu, ki sem vam ga že obrazložila, bom seveda potem povedala, da vaš postopkovni predlog ni bil v skladu s poslovniškimi določili.

Zato vas prosim, da sedaj ravnate v skladu z 69. členom Poslovnika, da jasno naslovite poslovniško vprašanje, seveda mora biti drugačno od tega, kar sem ga že utemeljila in vam tudi jasno odgovorila, sicer pa ne bom več dovolila postopkovnih vprašanj, ker to štejem kot zlorabo.

Izvolite, gospod Siter, postopkovno, 3 minute imate na voljo.