Govor

Dober dan, pozdravljam najprej vse članice in člane odbora! Lepo pozdravljam vabljene na današnjo sejo, ter lepo pozdravljam tudi vse ostale prisotne na današnji seji!

Začenjam 29. sejo Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide!

Obveščam vas, da na seji, kot nadomestni člani in članice odbora, s pooblastili sodelujejo: namesto gospoda Soniboja Knežaka je z nami gospod Matjaž Nemec, ki ga lepo pozdravljam, namesto gospe Jerce Korče je z nami gospod Jože Lenart, ki ga tudi lepo pozdravljam.

Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov za spremembe dnevnega reda, ugotavljam, da je določen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem.

Dnevni red seje pa je naslednji, najprej 1. točka: Predlog zakona o spremembi Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih, 2. točka: Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o praznikih in dela prostih dnevih v Republiki Sloveniji, ter 3. točka: Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o postopku priznavanja poklicnih kvalifikacij za opravljanje reguliranih poklicev. Vse te tri zakone bomo obravnavali po skrajšanem postopku. Potem imamo pa še 4. točko, to je točka razno.

Prehajamo torej na 1. točko…, / oglašanje iz dvorane/ / medsebojni pogovor/

Gospod Siter, zdaj smo pri 1. točki, vi pa želite torej postopkovno? (Da.)

Izvolite.