Govor

Dušan Šiško

Spoštovani članice in člani, državni sekretar dr. Valentinčič, predsednik, predstavnik ministrstev, vabljeni, ter vsi ostali prisotni, lepo pozdravljeni! Ugotavljam, da smo sklepčni.

Pričenjam 15. sejo Komisije za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu!

Ob začetku seje vas naprošam, da tekom celotne seje vzdržujete in spoštujete predpisano medsebojno razdalje, ter nosite zaščitno masko. Članice in člane komisije prosim, da preverite tudi, ali imate s seboj prenosne identifikacijske kartice za morebitno glasovanje.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji članice oziroma člani komisije: Lidija Divjak Mirnik, mag. Marko Koprivc in Felice Žiža. Na seji kot nadomestni član oziroma članica komisije s pooblastilom sodelujejo mag. Karmen Furman namesto Suzane Lep Šimenko. Glede na to, da je seznam vabljenih obširen, na tem mestu ne bi prebral vseh, saj je razviden iz sklica.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje komisije. S sklicem seje ste prejeli dnevni red. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za njegovo spremembo, je določen takšen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – INFORMACIJA O IZVAJANJU POSTOPKA REPATRIACIJE IZ BOLIVARSKE REPUBLIKE VENEZUELE.

Gradivo k tej točki smo prejeli od Urada Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu, dne 22. 4. Omenjeno gradivo urada predstavlja realizacijo sprejetega sklepa komisije na 7. seji, dne 20. 9. 2019, s katerim se je Vladi priporočalo pisno obveščanje komisije o poteku izvajanja postopka obravnavane repatriacije.

Za uvodno predstavitev gradiva dajem besedo državnemu sekretarju Vlade Urada Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu, dr. Dejanu Valentinčiču.

Izvolite.