Govor

Edvard Paulič

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odborov.

S sklicem skupne seje ste prejeli naslednji dnevni red. Nezadostno izkoriščanje razvojnih priložnosti lesno-predelovalne industrije v Sloveniji. Ker do pričetka seje odborov nisva prejela predlogov za spremembo dnevnega reda je ta določen kot je bil določen s sklicem.

Prehajamo na obravnavo te TOČKE.

Poslanska skupina Lista Marjana Šarca je dne 19. 4. 2021 na Odbor za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Odbor za gospodarstvo naslovila zahtevo za sklic nujne seje odborov z navedeno točko dnevnega reda. Kot gradivo k tej točki ste prejeli zahtevo Poslanske skupine Lista Marjana Šarca za sklic skupne nujne seje s predlogi sklepov.

Na sejo smo povabili: predstavnika predlagatelja zahteve gospoda Jožeta Lenarta, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Službe Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Direktorat za lesarstvo pri Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, Slovenske državne gozdove, Združenje lesne in pohištvene industrije pri Kmetijsko-gozdarski zbornici Slovenije, Zavod za gozdove Slovenije, sekcijo lesnih strok pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, Riko d. o. o., Marles, Solis Straža, Sloles - Slovensko lesno združenje, Biotehniško fakulteto Univerze v Ljubljani, Gozdarski inštitut Slovenije, dr. Bruna Dujiča, inovatorja in podjetnika, dr. Franca Pohlevno, zaslužnega profesorja, Bojana Borovnika, župana Občine Mislinja in pa dr. Vladimirja Prebiliča, župana Občine Kočevje.

Naknadno smo 29. 4. 2021 povabili še dr. Črtomirja Tavzesa in gospoda Matevža Vrhovnika.

Uvodoma dajem besedo predstavniku predlagatelja za dopolnilno obrazložitev.

Gospod Lenart, Izvolite.