Govor

Spoštovane kolegice poslanke in kolegi poslanci, vsi vabljeni, državni sekretar z ekipo!

Prav lepo pozdravljeni na današnji drugi redni seji našega Odbora za zdravstvo. Obveščam vas, da imamo eno pooblastilo oziroma menjavo in sicer z nami je namesto Vojka Starovića, poslanec mag. Andrej Rajh, ki ga prav lepo pozdravljam.

S sklicem seje ste dobili tudi predlog dnevnega reda in sicer:

1. točka – Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, skrajšani postopek. Amandmaje je bilo mogoče vlagati do 30. 5. 2021.

2. točka – Razno.

Ker v poslovniškem roku ni bilo predlogov za spremembo dnevnega reda, je seveda določen takšen dnevni red kot je predlagan s sklicem seje. Tako bi prišli kar na

1. TOČKA DNEVNEGA REDA – PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O PROIZVODNJI IN PROMETU S PREPOVEDANIMI DROGAMI, SKRAJŠANI POSTOPEK.

Imamo različna gradiva za to točko, tudi mnenja, tako da, vas samo obveščam o mnenju Zakonodajno-pravne službe z dne 23. 3., tega leta, mnenje Vlade prav tako iz 23. 3., mnenje Državnega sveta oziroma komisije za socialno varstvo, delo, zdravstvo, invalidne z dne 16. 4. 2021. imamo tudi nekaj vabljenih, tako da bodo potem te tudi dobili v skladu s Poslovnikom besedo. In jaz bi kar začela z drugo obravnavo predloga zakona v katerem bomo seveda opravili razpravo in glasovanje.

Izvolite, mag. Andrej Rajh, imate besedo kot predlagatelj in dopolnilno obrazložitev, tako da, izvolite beseda je vaša. Pa nič za to, boje da sem rekla doktor kot da ne bi rekla magister. Izvolite.