Govor

Ivan Hršak

Pričenjam 30. sejo Mandatno-volilne komisije. Vse članice in člane komisije, vabljene ter ostale prav lepo pozdravljam!

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti gospod Ferenc Horváth, na seji pa kot nadomestne članice oziroma člani s pooblastilom sodelujejo Branko Simonovič nadomešča Franca Juršo, mag. Dejan Židan nadomešča mag. Bojano Muršič, Nik Prebil nadomešča Braneta Goluboviča in Mateja Udovč je iz kvote SMC.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red: 1. Predloga za izvolitev v sodniški funkciji na sodniški mesti okrožnih sodnikov na Delovnem in socialnem sodišču v Ljubljani. 2. Predlog za izvolitev v sodniško funkcijo na sodniško mesto okrožnega sodnika na Okrožnem sodišču v Novi Gorici. 3. Predlog sklepa o imenovanju članov Sveta za elektronske komunikacije Republike Slovenije. 4. Predlog sklepa o ugotovitvi prenehanja mandata članu Nadzornega sveta RTV Slovenija. 5. Ugotovitev prenehanja mandata sodnika porotnika Delovnega sodišča v Mariboru.

7. maja 2021 sem predlagal razširitev dnevnega reda seje z naslednjimi točkami in sicer A1. Predlog za izvolitev kandidata za sodnika na Sodišču Evropske unije v Luksemburgu, 6. Predlog sklepa o spremembah Sklepa o sestavi in imenovanju predsednika, podpredsednika, članov in namestnikov članov Preiskovalne komisije o ugotavljanju odgovornosti nosilcev javnih funkcij na programu otroške kardiologije ter področju nabav in upravljanja z medicinsko opremo in zdravstvenim materialom, 7. Predlog sklepa o spremembah Sklepa o sestavi in imenovanju predsednika, podpredsednika, članov in namestnikov članov Preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab in negospodarnega ravnanja v DUTB in 8. Seznanitev z opravljanjem dejavnosti poslanca Gregorja Židana in izvajanjem 13. člena Zakona o poslancih.

Želi kdo v imenu svoje poslanske skupine predstaviti stališče o predlogih za razširitev dnevnega reda? (Ne.) Če ne, bomo prešli na glasovanje o predlagani razširitvi dnevnega reda seje z novo A1 točko. Glasujemo.

Kdo je za? (14 članov.) Kdo je proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

Glasujemo o predlagani razširitvi dnevnega reda seje za novo 6. točko. Glasujemo.

Kdo je za? (12 članov.) Kdo je proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

Prehajamo na glasovanje o predlagani razširitvi dnevnega reda z novo 7. točko. Glasujemo.

Kdo je za? (12 članov.) Kdo je proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

Glasujemo še o predlagani razširitvi dnevnega reda z novo 8. točko. Glasujemo.

Kdo je za? (12 članov.) Kdo je proti? (1 član.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

Nekatera gradiva za današnjo sejo ste prejeli v varovani predal v sistem UDIS, saj vsebujejo osebne podatke, ki so varovani na podlagi zakona. V kolikor jih nameravate navajati oziroma v zvezi z njimi sprožati vprašanja, vas prosim na predhodno opozorilo, saj moram v takem primeru v skladu s 101. členom Poslovnika sejo zapreti za javnost.

Postopkovno Andreja Zabret, izvoli.