Govor

Hvala, spoštovana predsednica Odbora za gospodarstvo.

Spoštovani! Tudi v mojem imenu prav lepo pozdravljam vse navzoče.

Začenjam 40. nujno sejo Obora za infrastrukturo, okolje in prostor.

Obveščam vas, da so zadržani in se današnje seje ne morejo udeležiti naslednje članice in člani: kolega Željko Cigler ter kolega Boštjan Koražija, oba iz Poslanske skupine Levica. Na seji kot nadomestna članica sodeluje poslanska kolegica mag. Meira Hot nadomešča mag. Dejana Židana.

Prehajamo na določitev dnevnega reda skupne seje. S sklicem ste prejeli naslednji dnevni res skupne seje: Problematika občasnih avtobusnih prevoznikov. Ker do pričetka seje nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda je določen dnevni red skupne seje kot je bil določen s sklicem.

Prehajamo na obravnavo 1. TOČKE DNEVNEGA REDA - PROBLEMATIKA OBČASNIH AVTOBUSNIH PREVOZNIKOV.

Poslanska skupina SAB je 6. 5. 2021 na Odbor za infrastrukturo okolje in prostor ter Odbor za gospodarstvo naslovila zahtevo za sklic nujne seje odborov za navedeno točko dnevnega reda. Kot gradivo k tej točki ste prejeli zahtevo Poslanske skupine SAB za sklic nujne odborov s predlogi sklepov.

Na sejo so bili vabljeni: predstavnik predlagatelja zahteve Poslanska skupina SAB, v njenem imenu naš poslanski kolega Marko Bandelli, Jernej Vrtovec minister za infrastrukturo, Zdravko Počivalšek minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Monika Pintar Mesarič generalna direktorica Direktorata za kopenski promet, Peter Pišek predsednik Sekcije za promet pri Obrtni zbornici Slovenije, Peter Mirt predsednik Odbora avtobusnih prevoznikov pri Obrtni zbornici Slovenije, Jože Baškovič predsednik Sekcije avtobusnih prevoznikov pri Gospodarski zbornici Slovenije, SINTRAKO d. o. o. Marko Košir, NM Bus d. o. o. Nataša Planinšek, DKMK prevozi direktor Darko Kovačič ter UDTS d. o. o. direktor Uroš Durn.

Prehajamo na obravnavo navedene zadeve. Želi predstavnik predlagatelja podati dopolnilno obrazložitev k zadevi? (Da.) Preden pa dam kolegu Marku Bandelliju besedo, pa še vračam besedo predsednici Odbora za gospodarstvo.