Govor

Mojca Škrinjar

Lepo pozdravljeni. Vse članice in člane Odbora, vabljene ter ostale prisotne lepo pozdravljam. Pričenjam 19. Redno sejo Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednje članice in člani odbora: obvestil nas je poslanec Aljaž Kovačič, da bo odsoten, obvestil nas je poslanec Ferenc Horvat, da bo odsoten in obvestila sta nas gospod Luka Mesec, poslanec Luka Mesec in poslanec Željko Cigler, da bosta odsotna. Poslanko Tadejo Šuštar pa pooblašča Iva Dimic, da jo nadomešča zaradi odsotnosti, ker e ne more seje udeležiti. Prav tako iz kvote SMC je prijavljena je pooblaščena Mojca Žnidarič.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red seje Odbora: točko - Delno poročilo o izvajanju Resolucije o Nacionalnem programu za mladino 2013–2022 za leto 2020 ter 2. točko Poročilo o izvajanju izvedbenega načrta Resolucije o nacionalnem programu za mladino 2013–2022 za leto 2020 in 3. točko Razno.

Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov v zvezi z dnevnim redom je določen takšen dnevni red, kot ste ga prejeli s sklicem seje Odbora.

Prehajamo na obravnavo 1. IN 2. TOČKE DNEVNEGA REDA in predlagam, da jo obravnavamo skupaj. Če temu nihče ne nasprotuje, kdo temu nasprotuje. Kot vidim ne. Torej dajem v obravnavo obe točki skupaj. Na spletni strani Državnega zbora je s sklicem objavljeno naslednje gradivo: Poročili in mnenje Komisije Državnega sveta za kulturo, znanost, šolstvo in šport. Točkama dnevnega reda so vabljeni kot je razvidno iz sklica seje Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Državni svet, Urad Republike Slovenije za mladino, študentska organizacija Slovenije, Dijaška organizacija Slovenije in Mladinski svet Slovenije. Besedo dajem predstavniku Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, gospodu Damirju Orehovcu, državnemu sekretarju.