Govor

Hvala.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odborov. S sklicem skupne seje 18. 6. 2021 ste prejeli naslednji dnevni red: 1. Neustrezna zaščita človeške ribice in lokalnega prebivalstva s strani države pred onesnaževanjem naftne industrije. Ker do pričetka seje odborov nisva prejela predlogov za spremembo dnevnega reda, je ta določen dnevni red skupne seje, kot je bil določen s sklicem. Tako prehajamo na obravnavo te točke.

Poslanska skupina Levica je 11. 6. 2021 na Odboru za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ter Odboru za infrastrukturo, okolje in prostor naslovila zahtevo za sklic nujne seje odborov z navedeno točko dnevnega reda. Kot gradivo k tej točki ste prejeli zahtevo Poslanske skupine Levica za sklic skupne nujne seje s predlogom predlaganimi sklepi. Na sejo so bili povabljeni: predlagatelj zahteve Poslanska skupina Levica, za njo poslanska kolegica Violeta Tomić, dr. Jože Podgoršek, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Andrej Vizjak, Ministrstvo za okolje in prostor, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvo za okolje in prostor, Kmetijski inštitut Slovenije, Inšpektorat za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo, Inšpektorat za okolje in prostor, Ekološko društvo Proteus, Bioplinarna Črnomelj, Petrol d.d. Ljubljana, Andrej Hudoklina, Zavod Republike Slovenije za varstvo narave, prof. dr. Jože Plut, Lilijana Bizjak Mali je opravičena, nadomešča jo prof. dr. Rok Kostanjšek, Nika Šušteršič in Riko Zupančič.

Naknadno smo 28. 6. 2021 povabili še Vesno Fabjan in gospo Moniko Weiss Uvodoma dajem besedo gospe Violeti Tomić, da predstavi v imenu predlagateljev predstavitev zahteve za sklic nujne seje odbora.

Kolegica Tomić, izvolite.