Govor

Edvard Paulič

Spoštovani kolegice in kolegi, cenjeni gostje, najprej vas lepo pozdravljam!

Pričenjam 28. sejo Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Obveščam vas, da so zadržani oziroma je zadržan in se seje ne more udeležiti kolega Vojko Starović, imam pa tudi še dve pooblastili, in sicer poslanca Bojana Podkrajška nadomešča poslanec Franc Breznik iz Poslanske skupine SDS in pa poslanko Ivo Dimic nadomešča poslanec Blaž Pavlin iz Poslanske skupine NSi.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red: Predlog stališča Republike Slovenije do Sporočila Komisije Evropskemu parlamentu, Svetu, Evropskemu ekonomsko-socialnemu odboru in Odboru regij o akcijskem načrtu za razvoj ekološke pridelave.

Ker v poslovniškem roku nisem prejel nobenih predlogov za spremembo, je dnevni red določen, kot je bil poslan s sklicem.

Prehajamo na obravnavo te točke - PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO SPOROČILA KOMISIJE EVROPSKEMU PARLAMENTU, SVETU, EVROPSKEMU EKONOMSKO-SOCIALNEMU ODBORU IN ODBORU REGIJ O AKCIJSKEM NAČRTU ZA RAZVOJ EKOLOŠKE PRIDELAVE.

Predlagateljica stališča je Vlada. Gradivo k tej točki nam je posredovala Vlada, dne 20. 5. 2021, na podlagi tretjega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije. Naš odbor je matično delovno telo, za obravnavo te točke, ki jo bomo obravnavali na podlagi 154.h člena Poslovnika. K obravnavi te točke smo vabili Vlado, ter Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarsko in prehrano.

Na začetku bi dal besedo državnemu sekretarju na ministrstvu, mag. Alešu Irgoliču.

Izvolite.