Govor

Igor Peček

Spoštovani članice in člani komisije, ostali prisotni lepo pozdravljeni!

Pričanjem 28. nujno sejo Komisije za nadzor javnih financ.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti gospod Zmago Jelinčič Plemeniti, gospod Robert Polnar in pa Luka Mesec.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje komisije. Ker v poslovniškem roku ni bilo danih predlogov za spremembo dnevnega reda ugotavljam, da je določen takšen dnevni red seje kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - JAVNA NAROČILA V ZDRAVSTVU IN IZSTOP PETIH ČLANOV IZ DELOVNE SKUPINE ZA PRIPRAVO SPREMEMB SISTEM JAVNEGA NAROČANJA V ZDRAVSTVU.

Poslanske skupine SAB, LMŠ, SD in Nepovezani poslanci so 26. maja 2021 na Komisijo za nadzor javnih financ naslovile zahtevo za sklic nujne seje z navedeno točko dnevnega reda. Kot gradivo k tej točki dnevnega reda ste prejeli zahtevo Poslanskih skupin SAB, LMŠ, SD in Nepovezani poslanci s predlogoma sklepom, ki je objavljena na spletnih straneh Državnega zbora s sklicem seje.

Na sejo so bili vabljeni mag. Alenka Bratušek v imenu predlagateljev zahteve, Jelka Godec, državna sekretarka v Kabinetu predsednika Vlade, mag. Andrej Šircelj, minister za finance, ki se je opravičil, Janez Poklukar, minister za zdravje, ki se je opravičil, z nami pa je državni sekretar mag. Franc Vindišar, Boštjan Koritnik, minister za javno upravo, profesor dr. Marko Noč iz Skupine Zdravstvo.si, dr. Blaž Mrevlje, nekdanji član delovne skupine Ministrstva za zdravje in član skupine Zdravstvo.si dr. Erik Brecelj ustanovni član skupine Zdravstvo.si, mag. Gorazd Kalan nekdanji član delovne skupine Ministrstva za zdravje in član skupine Zdravstvo.si, prof. dr. Simon Podnar nekdanji član delovne skupine Ministrstva za zdravje in član skupine Zdravstvo.si, ki se je opravičil, docent dr. Matija Jurij Kališnik nekdanji član delovne skupine Ministrstva za zdravje, član skupine Zdravstvo.si, docent dr. Andrej Vranič, nekdanji član delovne skupine Ministrstva za zdravje, član skupine Zdravstvo.si, dodatno pa je bila na sejo vabljena tudi mag. Simona Hribar Motore, vodja delovne skupine za pripravo predlogov sprememb postopkov javnega naročanja za področje zdravstva in vodja Sektorja za investicije in javna naročila na Ministrstvu za zdravje, ki pa se je tudi opravičila. Preden nadaljujem mi dovolite, da preberem še dve pooblastili in sicer iz Poslanske skupine Nepovezani poslanci, gospa Janja Sluga kot članica sodeluje na seji komisije in pooblastilo Poslanske skupine LMŠ, gospa Andreja Zabret nadomešča poslanca gospoda Braneta Golubovića.

Predlagam, da razpravo opravimo tako, da najprej predstavnica predlagateljev zahteve za sklic nujne seje dodatno obrazložiti zahtevek za sklic, v nadaljevanju pa bodo dobili besedo vabljeni, nato pa sledi razprava članic in članov komisije.

Besedo dajem predstavnici predlagatelja mag. Alenka Bratušek.

Izvolite.