Govor

Violeta Tomić

Vse članice in člane odbora, vabljene in ostale prisotne prav lepo pozdravljam!

Sedaj smo se nabrali in smo sklepčni tako, da bom kar začela 13. sejo Odbora za kulturo.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti

naslednji člani odbora to je Felice Žiža, Zmago Jelinčič Plemeniti in članica gospa Jerca Korče. Imam pa tudi nekaj pooblastil na seji kot nadomestni člani in članice odbora s pooblastili sodelujejo Jani Prednik nadomešča gospoda Sama Bevka iz kvote Socialnih demokratov, potem Eleno Zavadlav Ušaj nadomešča Jure Forjan iz kvote SDS, potem imamo Andreja Zabret nadomešča Aljaža Kovačiča iz Poslanske skupine Lista Marjana Šarca, potem Gregor Perič iz kvote SMC je z nami in imamo tudi gospo Janjo Sluga, ki nadomešča mag. Branislava Rajića iz Poslanske skupine Nepovezanih poslancev. Prav vse lepo pozdravljam!

Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov za spremembo dnevnega reda je določen takšen kot je določen kot ste ga prejeli s sklicem in dnevni red je danes bomo obravnavali letna poročila. Prvo bo Letno poročilo Sveta za radiodifuzijo za obdobje 2019-2020. 2. točka Letno poročilo Slovenske tiskovne agencije za poslovno leto 2020 in 3. točka Poročilo o delovanju nadzornega sveta RTV Slovenija v letu 2019. 4. točka pa je Poročilo o delovanju nadzornega sveta RTV Slovenija v letu 2020.

Letno poročilo o Svetu za radiodifuzijo za obdobje 2019-2020 je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora. Prosim vse, da stišate svoje mobilne naprave, da bomo lahko nemoteno delali! Poročilo z dne 4. 2. 2021 je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora in danes ste prejeli tudi mnenja Državnega sveta. K obravnavi te točke dnevnega reda sem vabila Ministrstvo za kulturo, Državni svet, Svet za radiodifuzijo, Kulturniško zbornico Slovenije. Za začetek dajem besedo predstavniku predlagatelja predsedniku Sveta za radiodifuzijo, gospodu Alešu Lipičniku. Beseda je vaša.

Izvolite.