Govor

Torej, vsem prav lep pozdrav!

Začenjamo 48. nujno sejo Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo.

Opravičila se je gospa Nataša Sukič. Glede pooblastil jih je pa toliko kot se še ne spomnim. In sicer poslanka gospa Mateja Udovč nadomešča poslanca gospod Dušana Verbiča, poslanka Mojca Žnidaršič je iz kvote SMC, poslanec gospod Mihael Prevc nadomešča poslanca gospoda Blaža Pavlina, poslanec gospod Aleksander Reberšek nadomešča poslanca Andreja Černigoja, poslanec Zmago Jelinčič nadomešča poslanca gospoda Dušana Šiška, poslanka gospa Nada Brinovšek nadomešča poslanko gospo Suzano Lep Šimenko in poslanec gospod Tomaž Lisec nadomešča poslanko gospo Anjo Bah Žibert. Vsem zbranim še enkrat lep pozdrav.

Prehajamo na dnevni red. glede Dnevnega reda ugotavljam, da do roka ni bilo pripomb v zvezi z dnevnim redom in je torej tak kot je bil poslan s sklicem seje.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O DOLOČITVI VOLILNIH ENOT ZA VOLITVE POSLANCEV V DRŽAVNI ZBOR PO SKRAJŠANEM POSTOPKU.

Sedaj glede na to, da sem formalno predlagatelj bom izredno kratek. Gre za popravek, ki je nekoliko nenavaden, kajti GURS, ki je zagotovo kompetentno in tudi ustrezno opremljena služba je pri prepisovanju tistih pazite, kjer ni bilo spremembe ne tam, kjer so bile spremembe izpustil 7 naselij in zaradi tega je sedaj potrebno pač spremeniti 4. člen zakona tako, da se vsa naselja, ki obstajajo v Republiki Sloveniji javno zapišejo v zakon, da ne bo, potem kakršnekoli dileme. Razlog za hitre postopek pa je, da je že razpisan referendum in da se pri razpisu referenduma seveda te določbe smiselno uporabljajo pri oblikovanju volilnih organov in seveda pri štetju glasovnic, zato to nujno potrebujemo. Toliko kot razlog, zaradi katerega je danes ta zakon pred nami. Če želi še predstaviti mnenje Vlade vabim k besedi ministra za javno upravo, gospoda Koritnika.

Izvolite.