Govor

Robert Polnar

Spoštovane gospe poslanke, gospodje poslanci, gospe in gospodje. Pričenjam 35. redno sejo Odbora za finance.

Nisem prejel nobenega obvestila, da bi bil kdo od članov oziroma članic odbora zadržan. Na seji pa kot nadomestni člani s pooblastili sodelujejo poslanec Mihael Prevc, ki nadomešča poslanca Jožefa Horvata iz Poslanske skupine Nove Slovenije, poslanka Alenka Bratušek ki nadomešča poslanca Marka Bandellija iz Poslanske skupine SAB in poslanec Dejan Židan, ki nadomešča poslanca Matjaža Hana iz Poslanske skupine SD.

S sklicem seje ste prejeli predlagani dnevni red seje odbora. V poslovniškem roku nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda, zato ugotavljam, da je sprejeti dnevni red, kot vam je bil poslan.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBI ZAKONA O DOHODNINI, DRUGA OBRAVNAVA.

Predlagatelj zakona je skupina poslank in poslancev s prvo podpisanim Danijelom Krivcem.

K obravnavi te točke so vabljeni poslanec Jože Tanko v imenu predlagatelja, predstavnice in predstavniki Ministrstva za finance, Državnega sveta in Zakonodajno-pravne službe.

Prejeli smo dodatno gradivo k predlogu zakona in sicer mnenje Zakonodajno-pravne službe, mnenje Vlade Republike Slovenije in mnenje komisije Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance.

Rok za vlaganje amandmajev je potekel 16. junija letos. Amandmaji niso bili vloženi.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona in za uvod dajem besedo poslancu Jožetu Tanku v imenu predlagatelja. Kolega Tanko, prosim.