Govor

Blaž Pavlin

Članice in člane Odbora za pravosodje, vabljenega kandidata za ministra ter ostale prisotne lepo pozdravljam! Začenjam 32. nujno sejo Odbora za pravosodje.

Ob začetku seje vas prosim, da tekom celotne seje vzdržujete in spoštujete predpisano medsebojno razdaljo ter nosite zaščitne maske.

Na seji kot nadomestne članice in člani s pooblastili sodelujejo: Gregor Perič namesto mag. Dušana Verbiča, Poslanska skupina SMC, Nik Prebil namesto Rudija Medveda, Poslanska skupina LMŠ.

Ker k dnevnemu redu seje ni bilo predlogov za njegovo spremembo, je določen, kot je bil predlagan s sklicem seje.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDSTAVITEV MARJANA DIKAUČIČA, KANDIDATA ZA MINISTRA ZA PRAVOSODJE.

Gradivo z dne 4. 3. 2021 je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora oziroma ste ga poslanke in poslanci prejeli v varovani predal v sistemu Udis.

Na sejo odbora je k tej točki vabljen Marjan Dikaučič, kandidat za ministra za pravosodje.

Marjan Dikaučič, ki je predlagan za ministra za pravosodje se bo v skladu s 112. členom Ustave Republike Slovenije ter prvim odstavkom 230. člena Poslovnika Državnega zbora predstavil Odboru za pravosodje kot pristojnemu delovnemu telesu in odgovarjal na vprašanja članic in članov odbora. Na podlagi predstavitve bo odbor v skladu s prvim odstavkom 231. člena Poslovnika Državnega zbora sprejel mnenje o ustreznosti predstavitve kandidata, ki ga bom v roku iz prvega odstavka 231. člena Poslovnika Državnega zbora poslal predsedniku Državnega zbora in predsedniku Vlade.

Prosim gospoda Marjana Dikaučiča, kandidata za ministra za pravosodje, da se predstavi Odboru za pravosodje. Izvolite, beseda je vaša.