Govor

Aljaž Kovačič

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne lepo pozdravljam!

Začenjam 14. sejo Odbora za kulturo. Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti Samo Bevk in Zmago Jelinčič Plemeniti. Na seji kot nadomestni člani in članice odbora s pooblastili sodelujejo: dr. Franc Trček, ki nadomešča Sama Bevka, Nataša Sukič, ki nadomešča Primoža Siterja, mag. Andrej Rajh, ki nadomešča Marka Bandellija, in Gregor Perič, ki prihaja iz kvote SMC.

Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem, in sicer: 1. točka – Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o avdiovizualnih medijskih storitvah, druga obravnava; in 2. točka – razno.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O AVDIOVIZUALNIH MEDIJSKIH STORITVAH, DRUGA OBRAVNAVA, EPA 1725-VIII.

Gradivo je bilo objavljeno na spletni strani Državnega zbora, in sicer predlog zakona, mnenje Zakonodajno-pravne službe, mnenje Državnega sveta, priporočilo Zagovornika načela enakosti Republike Slovenije, stališče RTV Slovenija do predloga zakona, vloženi amandmaji in pregled amandmajev, ki ste jih prejeli.

Vabljeni na sejo ste dobili v gradivu, tako da jih ne bi posamezno imenoval. So pa bili še dodatno vabljeni predstavniki družbe PRO Plus d. o. o. in Društvo slovenskega animiranega filma.

K predlogu so bili vloženi amandmaji poslanskih skupin SDS, Nove Slovenije in Poslanske skupine SMC ter poslanskih skupin nepovezanih poslancev in Poslanske skupine LMŠ.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona, v kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona. Želi besedo predstavnica ministrstva, državna sekretarka?

Izvolite.