Govor

Spoštovani kolegice poslanke in kolegi poslanci, vsi vabljeni in prisotni, lepo vas pozdravljam na današnji 54. nujni seji odbora!

Obveščam vas, da so zadržani in da se seje ne morejo udeležiti naslednji člani odbora, in sicer: z nami je danes Soniboj Knežak, ki bo nadomeščal našo kolegico mag. Bojano Muršič, lepo pozdravljeni in pa imamo še eno pooblastilo, mag. Karmen Furman bo nadomeščal Janez Moškrič, lepo pozdravljen, no, pa še nekaj pooblastil prihaja in sicer, Mojco Žnidarič, našo članico odbora bo nadomeščal Gregor Perič, lepo pozdravljen in pa Jožefa Lenarta bo nadomeščala kolegica Elena Zavadlav Ušaj, prav tako lepo pozdravljena.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje. S sklicem dne 28. 6. tega leta ste prejeli predlog dnevnega reda in sicer, imamo 2 točki. 1. točka – Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o nalezljivih bolezni in 2. točka – Predlog zakona o nujnih ukrepih na področju zdravstva. Ker v poslovniškem roku ni bilo predlogov za spremembo dnevnega reda, je določen takšen dnevni red, kot je bil predlagan s sklicem seje.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O NALEZLJIVIH BOLEZNI.

Kot gradivo ste dobili mnenje Zakonodajno-pravne službe, mnenje Državnega sveta Komisije za socialno varstvo, delo, zdravstvo, invalide in pa pripombe Amnesty International.

Pričenjamo drugo obravnavo predloga zakona, o kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o amandmajih in členih predloga zakona. Odboru predlagam, da se razprava o vseh členih in amandmajih združi, v skladu z 128. členom Poslovnika, po opravljeni razpravi pa bi opravili glasovanje o amandmajih, nato pa o vseh členih skupaj. Ali kdo temu nasprotuje? Ne. Potem bomo delovali po tem načinu. Imamo pa še en predlog, in sicer glede na to, da imamo danes dva pomembna in obsežna zakona, predlagam, da govorimo o istem vprašanju le enkrat, se pravi, da o istem vprašanju razpravljamo le enkrat, tako da to je moj predlog, ki ga dajem zdaj na glasovanje. Se pravi kdo je za to, da razpravljamo o istem vprašanju enkrat v skladu s Poslovnikom, se pravi 67. členom Poslovnika? Izvolite, postopkovno.