Govor

Jani Ivanuša

Spoštovani, lep dober dan vsem prisotnim! Začenjam 29. nujno sejo Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Pozdravljam vse vabljene in ostale prisotne!

Obveščam vas, da so se za današnjo sejo opravičili, in sicer: Ljubo Žnidar nadomešča Tomaža Lisca, Poslanska skupina SDS.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora.

S sklicem seje, 28. 6. 2021, ste prejeli naslednji predlog dnevnega reda: Predlog zakona o ukrepih za odpravo posledic pozebe v kmetijski proizvodnji med 5. in 9. aprilom 2021, nujni postopek. Ker nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda, je ta določen, kot je bil predlagan s sklicem seje.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG ZAKONA O UKREPIH ZA ODPRAVO POSLEDIC POZEBE V KMETIJSKI PROIZVODNJI MED 5. IN 9. APRILOM 2021, NUJNI POSTOPEK.

Predlagateljica predloga zakona je Vlada.

K obravnavi te točke smo vabili: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Zakonodajno-pravno službo, Državni svet in Kmetijsko-gozdarsko zbornico Slovenije.

S sklicem seje ste poleg predloga zakona naknadno prejeli še: mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 28. 6. 2021, mnenje Komisije Državnega sveta za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter pojasnila Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano k mnenju ZPS z dne 29. 6. 2021. Danes pa ste na klop prejeli še amandmaje poslanskih skupin SDS, SMC in Nove Slovenije – Krščanskih demokratov.

Začenjam drugo obravnavo predloga zakona v okviru nujnega postopka, v kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o členih predloga zakona; predlog zakona ima 21 členov.

Besedo dajem gospodu Antonu Hareju, državnemu sekretarju Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, za dopolnilno obrazložitev členov predloga zakona. Izvolite.