Govor

Mateja Udovč

Spoštovani! Vse članice in člane Odbora za gospodarstvo, vabljene ter ostale prisotne lepo pozdravljam. Pričenjam 39. nujno sejo Odbora za gospodarstvo.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji člani in članice odbora, gospod Robert Polnar. Na seji kot nadomestni člani odbora s pooblastili sodelujejo Franci Kepa nadomešča Franca Rosca iz Poslanske skupine SDS.

Sklicem seje ste prejeli tudi dnevni red seje odbora. Ker v poslovniško določenem roku nisem prejela predlogov za spremembo je določen takšen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajam na 1. IN EDINO TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZAKONA O INTERVENTNIH UKREPIH ZA POMOČ GOSPODARSTVU IN TURIZMU PRI OMILITVI POSLEDIC EPIDEMIJE COVID-19, nujni postopek, EPA 1974-VIII.

Predlagatelji predloga zakona je vlada. Kolegij predsednika Državnega zbora je na 111. seji, 28. junija 2021, sklenil, da se predlog zakona obravnava po nujnem postopku. K obravnavi te točke so vabljeni vlada, vsa ministrstva, Zakonodajno-pravna služba, Državni svet.

Poleg predloga zakona ste prejeli naslednja gradiva, mnenje Zakonodajno-pravne službe, mnenje komisije Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance, številne pripombe ter predloge zainteresirane javnosti, ki so objavljeni na spletni strani Državnega zbora, kot gradivo za današnjo sejo in jih ne bi vseh naštevala. Prejeli ste tudi odgovor Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, na mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne, 1. julija 2021.

V poslovniškem roku so amandmaji k predlogu zakona vložile poslanska skupina SDS, NSi in SMC in sicer k 1., 2., 3., 8., 9., 11., 13., 15., 19., 22., 25., 27., 28., 34., 39., 43., 45., 46. in 47. členu. Poslanski skupini Levica in SD k 21. Členu, Poslanska skupina Levica k 43. Členu, Poslanska skupina Nepovezanih poslancev, SAB in SD k 21. Členu.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona. Želi predstavnik vlade podati dopolnilno obrazložitev k členom predloženega zakona. Ugotavljam, da ja. Minister Zdravko Počivalšek, beseda je vaša.