Govor

Violeta Tomić

Najlepša hvala kolegica.

Lep pozdrav vsem tudi z moje strani.

Pričenjam 37. sejo Odbora za kulturo. Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji člani in članice odbora: Zmago Jelinčič Plemeniti, Felice Žiža, mag. Branislav Rajić in gospod Marko Bandelli. Na seji kot nadomestne članice in člani pa sodelujejo: gospoda poslanca Jureta Ferjana, poslanec Jure Ferjan nadomešča Bojana Podkrajška, poslanka Iva Dimic nadomešča Tadejo Šuštar, potem poslanka Monika Gregorčič prihaja iz kvote SMC, poslanec Jože Lenart pa nadomešča Lidijo Divjak Mirnik. Tako, toliko o tem.

Uvodoma bi se vam rada opravičila za tako zgodno uro, vendar prišlo je res zaradi časovno izjemno dolge seje v Državnem zboru, ki poteka vse dni od 5. do 15. julija. Današnjo sejo smo prestavili v to dvorano, da lahko delamo do 9. ure, drugače bi v veliki dvorani morali iti ven že ob 8. uri, tako da, če pa ne bomo končali zdaj do 9. ure, pa nam je predsednik Državnega zbora izjemoma dovolil, da delamo po 22. uri, se pravi bomo nadaljevali po koncu te naše seje, 15 minut po koncu. Vendar verjamem, da bo končana precej prej, tako da boste obveščeni.

S sklicem ste prejeli naslednji dnevni red obeh odborov in to je, točka dnevnega reda je takojšnja zagotovitev ustreznih varnih šolskih prostorov in sredstev za nemoteno izvajanje redne, javne izobraževalne dejavnosti Srenje šole za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani ter v poslovniškem roku nisva prejeli predlogov v zvezi z dnevnim redom, je dnevni red določen takšen, kot ste ga prejeli s sklicem seje.

Torej prehajam na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA. K tej točki sva vabili, iz sklica je razvidno predlagatelja, v imenu predlagatelja skupine Levica bo kolegica Nataša Sukič, pa Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, pa Ministrstvo za kulturo, Zavod za gradbeništvo, Ministrstvo za okolje in prostor, Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije in tudi Ljubljane, Srednjo šolo za oblikovanje, gospoda ravnatelja Gregorja Marklja, Sindikat Srednje šole za oblikovanje in fotografijo, Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo, predstavnik zaposlenih, predstavnika dijaške skupnosti, Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije, Branimirja Štruklja, Društvo arhitektov, dr. Matej Blenkuš, dekan, Fakulteta za arhitekturo, prof. dr. Violeto Bokan Bosiljkov, dekanjo, Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo.

Skratka, upam, da ste tukaj. Za magnetogram se boste, ko boste na vrsti predstavili z imenom in priimkom in navedli institucijo iz katere prihajate. Zdaj pa besedo dajem predlagateljici zahteve za sklic seje, to je predstavnica Poslanske skupine Levica kolegica Nataša Sukič, prosim.