Govor

Hvala, spoštovana predsednica Odbora za kulturo.

Spoštovani članice in člani, tudi lep pozdrav v mojem imenu. In začenjam 44. nujno sejo Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor.

Tudi jaz imam eno opravičilo naše poslanske kolegice iz kvote SMC, Mateje Udovč. Kot nadomestne članice oziroma člani pa nadomeščajo: naša poslanska kolegica Monika Gregorčič nadomešča poslanskega kolega Gregorja Periča iz Poslanske skupine SMC; Janez Moškrič iz Poslanske skupine SDS nadomešča poslanskega kolega Franca Rosca; naš poslanski kolega Jože Lenart nadomešča Rudija Medveda iz Poslanske skupine LMŠ.

Prehajamo na določitev dnevnega reda skupne seje odbora. S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red skupne seje. Točka 1: Vladni načrti razvrednotenja poklica arhitekta, oligopolizaciji projektnega načrtovanja gradnje objektov in obvladovanju denarnih tokov pri javnih gradbenih investicijah. Ker do pričetka seje nisva prejela predlogov za spremembo dnevnega reda, je ta določen dnevni red skupne seje, kot je bil določen s sklicem.

Tako prehajamo na obravnavo OMENJENE TOČKE DNEVNEGA REDA.

Poslanska skupina Levica je 18. 6. 2021 na Odbor za infrastrukturo, okolje in prostor ter Odbor za kulturo naslovila zahtevo za sklic nujne seje odborov z navedeno točko dnevnega reda. Kot gradivo k tej točki ste prejeli zahtevo Poslanske skupine Levica za sklic nujne seje odborov in predlogov sklepov.

Na sejo so bili povabljeni: predstavniki predlagatelja zahtev Poslanske skupine Levica, v njenem imenu poslanska kolegica in predsednica Odbora za kulturo, Violeta Tomić; Ministrstvo za kulturo in prostor, Ministrstvo za okolje in prostor ter večje število vabljenih inštitucij in organizacij.

Prehajamo na obravnavo navedene zahteve. Želi predstavnica predlagatelja, poslanska kolegica Violeta Tomić dodatno obrazložitev k sklicu te seje?

Izvolite.