Govor

Spoštovane kolegice poslanke in kolegi poslanci ter vsi vabljeni in prisotni na današnji seji Odbora. Prav lepo pozdravljeni.

Pričenjam 55. nujno sejo Odbora za zdravstvo. Ugotavljam, da smo vsi dobre volje, tako da bo pač delo potekalo zanimivo in verjamem, da konstruktivno. Na seji kot nadomestni član, imamo eno pooblastilo zaenkrat, in sicer poslanka Tina Heferle nadomešča Jožeta Lenarta.

Prehajamo na določitev dnevnega reda. S sklicem seje, dne 13. 7. ste prejeli predlog dnevnega reda seje odbora. Državni svet je na 25. izredni seji, 12. 7. 2021, ob obravnavi Zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o nalezljivih boleznih, ki ga je Državni zbor sprejel na 24. redni seji, 7. 7. 2021 na podlagi tretje alineje prvega odstavka 97. člena Ustave sprejel zahtevo, da Državni zbor ponovno odloča o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o nalezljivih boleznih. Ker do začetka seje ni bilo predlogov za razširitev dnevnega reda oziroma za umik točke dnevnega reda je določen takšen dnevni red seje kot je bil predlagan s sklicem. Torej dnevni red seje 1. in edina točka, mnenje Odbora o zahtevi Državnega sveta za ponovno odločanje o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o nalezljivih boleznih, zahteva za ponovno odločanje. Kot gradivo ste prejeli zahtevo Državnega sveta z dne 12. 7. in pa mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 13. 7. 2021. Sedaj pa kar dajem besedo državnemu svetniku, ki je danes z nami v imenu Državnega sveta in sicer Bogomir Vnučec, izvolite beseda je vaša.