Govor

Janez Erjavec

Ja, hvala za besedo, spoštovani predsednik, gospod Edvard Paulič.

Spoštovani poslanke in poslanci, spoštovani minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, gospod dr. Jože Podgoršek, dame in gospodje! kajti, tudi brez hrane in seveda pijače, bi težko preživeli to krizo in seveda, zato moramo še posebej tudi čestitati in se zahvaliti kmetom in živilski industriji, da so v tem času skrbeli tudi za našo prehrano. Vztrajali smo pa tudi zato, ker čutimo poslanstvo in odgovornost do kmetijstva in podeželja in nenazadnje smo vztrajali tudi zato, ker so z nami vztrajale tudi inštitucije, tako Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, kot Kmetijsko gozdarska zbornica, Zadružna zveza, Gospodarska zbornica, Obrtna zbornica, Zavod za gozdove in številni drugi in seveda, na stotine naših zunanjih sodelavcev, ki pripravljajo strokovne programe, ki pripravljajo razna ocenjevanja, mednarodna ocenjevanja.

Tako da, seveda, se lahko ob tej priliki zahvalim tudi tem vsem inštitucijam in še posebej ministru, dr. Jožetu Podgoršku, ki je tudi predsednik programskega sveta sejma in seveda, nam je dal neko dodatno motivacijo, da vztrajamo. Nenazadnje je to tudi priložnost, sejem priložnost, da se tukaj sreča z vsemi deležniki kmetijstva, gozdarstva in prehrane in v teh dneh bo verjetno lahko imel priložnost soočiti probleme in seveda tudi ideje, za kar bi mogoče potreboval v normalnem času, več mesecev. Tako da, hvala tudi ministru.

Seveda, ne bom dolg. Jaz upam, da si boste sejem lahko po seji tudi ogledali. Želim vam seveda uspešno sejo. Za na konec bi pa se želel zahvaliti Dragani Čuljković, ki že desetletja skrbi za to povezavo med Odborom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in pa seveda Pomurskim sejmom in ji zato podarjam en srebrnik, kot znak pozornosti in zahvale za dolgoletno sodelovanje. / aplavz/

Lep dan še naprej! / aplavz/