Govor

Violeta Tomić

Vse članice in člane odbora, kakor tudi vse nadomestne članice in člane prav lepo pozdravljam. Pozdravljam tudi vse vabljene in vse ostale prisotne!

Pričenjam 39. nujno sejo Odbora za kulturo.

Obveščam vas, da so zadržani, in se seje danes ne morejo udeležiti naslednji članice in člani odbora, opravičilo smo dobili od poslanca Marka Bandellija, imamo pa tudi nekaj pooblastil, skratka nadomestni člani so naslednji: poslanec Nik Prebil nadomešča poslanko Jerco Korče iz kvote LMŠ, poslanec Jurij Lep nadomešča mag. Branislava Rajića iz kvote Nepovezanih, poslanec Franci Kepa nadomešča Eleno Zavadlav Ušaj iz kvote SDS, potem pooblaščena je gospa Nada Brinovšek nadomešča poslanca Jožefa Lenarta iz kvote SDS, Dušan Šiško nadomešča poslanca Zmaga Jelinčiča iz SNS in Gregor Perič je iz kvote SMC. Samo malo, in poslanka Tina Heferle nadomešča poslanca Aljaža Kovačiča. Tako.

S sklicem ste prejeli naslednji dnevni red seje odbora, to je MNENJE ODBORA O ZAHTEVI DRŽAVNEGA SVETA ZA PONOVNO ODLOČANJE O ZAKONU O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O AVDIOVIZUALNIH MEDIJSKIH STORITVAH, ZAHTEVA ZA PONOVNO ODLOČANJE. Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov v zvezi z dnevnim redom je določen takšen dnevni red, kot ste ga prejeli s sklicem seje.

Prehajamo na obravnavo 1. TOČKE DNEVNEGA REDA. Gradivo objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora ste prejeli, zahtevo Državnega sveta z dne 16. 7. 2021, mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 16. 8. 2021, mnenje Vlade o zahtevi Državnega sveta, da Državni zbor ponovno odloča o Zakonu o spremembah in dopolnitvah zakona o avdiovizualnih medijskih storitvah, z dne 8. 9. 2021. Vabljeni na sejo so bili predstavniki Vlade, ministrstvo za kulturo, Zakonodajno-pravna služba in Državni svet.

Zdaj pa dajem besedo predstavniku Državnega sveta Republike Slovenije, državnemu svetniku Branimirju Štruklju, da nam predstavi razloge za veto. Prosim.