Govor

Mateja Udovč

Hvala lepa, Francu Brezniku, ki je predstavil stališče Poslanske skupine SDS. Želi še kdo podati stališče? Ugotavljam, da ne.

Prehajamo na glasovanje o umiku 4. točke z dnevnega reda današnje seje Odbora za gospodarstvo.

Pred tem pa moram prebrati še eno pooblastilo. Poslanca Gregorja Periča nadomešča poslanec Dušan Verbič iz Poslanske skupine SMC.

Prehajamo na glasovanje o umiku. Kdo je za? (13 članov.) Je kdo proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je predlog za umik 4. točke dnevnega reda sprejet.

Hkrati vas obveščam, da ste 1. 9. 2021 prejeli obvestilo o širitvi dnevnega reda za 2.A točko. 2.A točka – Predlog stališča Republike Slovenije do predloga direktive evropskega parlamenta in sveta o potrošniških kreditih, EPA 2075/VIII, EU 1018. Razširitev je določena na podlagi 154.d člena Poslovnika, ki ureja zadeve EU. Ker v poslovniškem roku nisem prejela drugih predlogov v zvezi z dnevnim redom ugotavljam, da je določen takšen dnevni red kot ste ga prejeli s sklicem seje odbora skupaj s širitvijo z 2.A točke in brez 4. točke.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA UREDBE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O STROJIH IN STROJNI OPREMI, EPA 2044/VIII, EU U1016.

Predlagatelj stališča Republike Slovenije je Vlada. Odbor je matično delovno telo za obravnavo te točke, ki jo bo obravnaval na podlagi drugega odstavka 154.h člena Poslovnika Državnega zbora. K tej točki so bili vabljeni Vlada, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. K predlogu stališča ste prejeli tudi mnenje Komisije Državnega sveta za mednarodne odnose in evropske zadeve. Vse navedeno velja tudi za 2. in 2.A točko dnevnega reda v okviru katerega bomo obravnavali EU zadeve. Predstavnika vlade prosim za dopolnilno obrazložitev predloga stališča. Državni sekretar Simon Zajc beseda je vaša.