Govor

Spoštovani! Članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne lepo pozdravljam! Začenjam 39. nujno sejo Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednje članice in člani odbora: mag. Branislav Rajić, zaradi izrabe letnega dopusta, Ferenc Horváth, zaradi službene odsotnosti. Mag. Andrej Rajh nadomešča Mašo Kociper, z nami je tudi Mojca Žnidarič, Matejo Udovč nadomešča Monika Gregorčič in Luko Mesca nadomešča Boštjan Koražija. Smo še vedno v času letnih dopustov, zato so odsotnosti članic in članov povsem razumljive, saj gre za koriščenje letnega dopusta.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red: (ne) pripravljenost, v oklepaju je »ne«, ampak lahko rečem danes pripravljenost vzgojno-izobraževalnega sistema na pričetek novega šolskega leta ob PCT pogojih. Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov za spremembo dnevnega reda, je ta določen, kot je bil predlagan s sklicem seje.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – (NE)PRIPRAVLJENOST VZGOJNO-IZOBRAŽEVALNEGA SISTEMA NA PRIČETEK NOVEGA ŠOLSKEGA LETA OB PCT POGOJIH.

Na spletni strani Državnega zbora je s sklicem objavljena zahteva Poslanske skupine Socialnih demokratov, Poslanske skupine Liste Marjana Šarca, Poslanske skupine Levica in Poslanske skupine Stranke Alenke Bratušek za sklic nujne seje odbora z dne 9. avgusta 2021. Danes vam je bilo posredovano tudi gradivo Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Zavoda Republike Slovenije za šolstvo in Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

K točki dnevnega reda so bili vabljeni, kot je razvidno iz sklica seje, ravno tako tudi dodatno vabljeni.

Besedo dajem predlagateljem zahteve za sklic nujne seje, Poslanska skupina SD, Poslanska skupina LMŠ, Poslanska skupina Levica in Poslanska skupina SAB. / oglašanje v dvorani/ Postopkovno, gospa Mojca Škrinjar, izvolite.