Govor

Robert Polnar

Spoštovani gospe in gospodje! Lepo pozdravljeni!

Pričenjam 36. redno sejo Odbora za finance. Nisem prejel nobenega obvestila o tem, da se kateri član ali članica ne bi mogel udeležiti današnje seje. Prejel pa sem dve pooblastili in sicer poslanka gospa Lidija Ivanuša nadomešča poslanko Eleno Zavadlav Ušaj iz Poslanske skupine SDS. In poslanka Tadeja Šuštar Zalar nadomešča Poslanca Jožefa Horvata iz Poslanske skupine NSi.

S sklicem seje ste prejeli tudi dnevni red seje odbora. Članice in člane obveščam, da ste 31. avgusta letos prejeli še predlog za širitev z 9. in 10. točko dnevnega reda. Gre za širitev z dvema točkama z zadevami Evropske unije in je opravljena na podlagi 154. d člena Poslovnika Državnega zbora. V poslovniškem roku nisem prejel drugih predlogov v zvezi z dnevnim redom, zato ugotavljam, da je sprejet dnevni red kot je bil predlagan s sklicem seje in z njeno širitvijo.

Prehajamo torej na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O DOHODNINI, DRUGA OBRAVNAVA.

Predlagatelj zakona je skupina volivk in volivcev. K obravnavi te točke so vabljeni Sindikat delavcev migrantov Slovenije v imenu predlagateljev, predstavnice in predstavniki Ministrstva za finance in Zakonodajno-pravne službe. Dodatno gradivo k tej točki je mnenje Vlade Republike Slovenije, mnenje Zakonodajno-pravne službe in mnenje Komisije Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance. Rok za vlaganje amandmajev k predlogu zakona se je iztekel 1. septembra letošnjega leta. En amandma je vložila poslanska skupina SNS in sicer k 2. členu.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona. In najprej dobi besedo predsednik Sindikata delavcev migrantov Slovenije, gospod Mario Fekonja, da v imenu predlagatelja poda obrazložitev k členom predloga zakona.

Gospod Fekonja, izvolite prosim.