Govor

Hvala.

Odpiram razpravo. Želi kdo razpravljat? (Ne.) Ugotavljam, da nihče, torej prehajamo na odločanje. Glede na to, da ni bilo pripomb, predlagam naslednji sklep: »Odbor za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo podpira Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o določitvi harmoniziranih pravil o umetni inteligenci (akt o umetni inteligenci) in spremembi nekaterih zakonodajnih aktov unije, ki ga je predložila Vlada in predlaga Odboru za zadeve Evropske unije, kot pristojnemu odboru, da predlog stališča sprejme.« Želi kdo obrazložit svoj glas? (Ne.) Ugotavljam, da nihče. Glasujemo.

Kdo je za? (8 članov.) Kdo je proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

S tem je ta točka dnevnega reda zaključena.

Se zahvaljujem današnjim gostom.

Prehajamo na naslednjo, 3. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZAKONA O DOPOLNITVAH ZAKONA O NADZORU DRŽAVNE MEJE, ki ga je Državnemu zboru v obravnavo posredovala Vlada, s predlogom, da se predlog zakona obravnava po skrajšanem postopku, kar je tudi podprl Kolegij predsednika Državnega zbora.

Med nami pozdravljam tudi državnega sekretarja, gospoda Franca Kanglerja, skupaj s sodelavci in bi ga kar povabil k besedi za kratko predstavitev Predloga zakona o dopolnitvah Zakona o nadzoru državne meje.

Prosim, gospod Kangler.