Govor

Edvard Paulič

Spoštovani! Pričenjam 31. sejo Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in prav lepo pozdravljam vse vabljene in ostale prisotne!

Za današnjo sejo so se opravičili naslednji člani in članice odbora: Violeta Tomić in Boštjan Koražija iz Poslanske skupine Levica ter poslanec Branko Simonovič iz Poslanske skupine DeSUS.

Imam pa še eno pooblastilo, in sicer namesto poslanke Ivi Dimic bo na seji prisoten poslanec Andrej Černigoj iz Poslanske skupine NSi.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red:

1. Poročilo o delu in zaključni račun Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije za leto 2020.

2. Pobude in vprašanja članov Odbora.

Ker včeraj do 12. ure nisem prejel predlogov za širitev dnevnega reda oziroma za umik točk, je ta določen, kot je bil predlagan s sklicem seje.

Prehajamo na obravnavo 1. TOČKE DNEVNEGA REDA – to je POROČILO O DELU IN ZAKLJUČNI RAČUN SKLADA KMETIJSKIH ZEMLJIŠČ IN GOZDOV REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2020. Odbor je matično delovno telo, poročilo pa obravnavamo na podlagi četrtega odstavka 41. člena Poslovnika Državnega zbora.

K obravnavi te točke sem vabil: Vlado, Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Državni svet, ter Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije. Poročilo o delu in zaključnem računu Sklada z dne 3. 6. 2021 ste prejeli s sklicem seje. Danes pa ste na klop prejeli tudi mnenje Komisije Državnega sveta za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Na začetku bi dal besedo, če jo želi predstavnik Ministrstva, državni sekretar gospod Harej. Izvolite.