Govor

mag. Marko Pogačnik

Spoštovane kolegice in kolegi. Začenjam 113. sejo Odbora za zadeve Evropske unije!

Obveščam vas, da so zadržani in da se seje ne morejo danes udeležiti dr. Trček in gospod Jelinčič. Na seji kot nadomestni člani odbora s pooblastili sodelujejo poslanec gospod Ljubo Žnidar nadomešča poslanca gospoda Leona Merjasca.

Obveščam vas, da so na sejo povabljeni poslanci Evropskega parlamenta iz Republike Slovenije, Urad predsednika Republike Slovenije, kabinet predsednika Vlade, ter predstavniki Vlade in Državnega sveta. Vse navzoče lepo pozdravljam!

Prehajamo na določitev dnevnega reda. S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda, je določen takšen dnevni red, kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - ZASEDANJE SVETA EVROPSKE UNIJE ZA SPLOŠNE ZADEVE, BRUSELJ, 21. september. Gradivo k tej točki smo prejeli od Vlade Republike Slovenije 16. septembra na podlagi 8. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije.

Naprošam državnega sekretarja na Ministrstvu za zunanje zadeve gospoda Gašperja Dovžana, da nam predstavi izhodišče za udeležbe delegacije Republike Slovenije na zasedanju.