Govor

Monika Gregorčič

Spoštovani kolegice in kolegi, pričenjam 92. sejo Odbora za zunanjo politiko!

Kot običajno vas na začetku seje vljudno prosim, da upoštevate zdravstvena napotila, spoštujete medsebojno razdaljo in nosite zaščitne maske.

Obveščam vas, da so danes upravičeno odsotni gospod Matjaž Nemec Poslanska skupina SD in gospod Zmago Jelinčič, Poslanska skupina SNS. Na seji pa danes s pooblastili sodelujejo oziroma nadomeščajo: mag. Andrej Rajh, Poslanska skupina SAB nadomešča mag. Alenko Bratušek, gospod Andrej Černigoj Poslanska skupina NSi, nadomešča gospoda Jožefa Horvata ter iz Poslanske skupine SDS mag. Marko Pogačnik nadomešča gospo Evo Irgl, gospod Jure Ferjan nadomešča gospoda Marjana Pojbiča ter gospod Janez Moškrič nadomešča gospoda Francija Kepo.

Obveščam vas, da so na sejo povabljeni tudi predstavniki Vlade, Urada predsednika republike Slovenije ter Kabineta predsednika Vlade in vse navzoče lepo pozdravljam!

Prehajam na določitev dnevnega reda seje Odbora za zunanjo politiko. S sklicem seje ste prejeli dnevni red in ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov za njegovo spremembo, je dnevni red določen takšen, kot ste ga prejeli s sklicem.

Besedo sedaj predajam predsedniku Odbora za zadeve Evropske unije, mag. Marku Pogačniku.