Govor

Spoštovane kolegice, cenjeni kolegi, cenjeni gostje!

Pričenjam 46. nujno sejo Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor in vse prisotne prav lepo pozdravljam. Naj vas obvestim, da je opravičena poslanska kolegica z današnje seje Mateja Udovč iz Poslanske skupine SMC. Kot nadomestni člani oziroma članice pa nadomeščajo mag. Bojana Muršič nadomešča mag. Dejana Židana iz Poslanske skupine SD, poslanska kolegica Monika Gregorčič nadomešča kolega Gregorja Periča iz Poslanske skupine SMC pa poslanski kolega Janez Moškrič nadomešča poslanskega kolega Franca Rosca iz Poslanske skupine SDS. Na sejo kot nadomestni člani s pooblastili, kot sme jih naštel sodelujejo ti.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli dnevni red z eno točko v zvezi s katero v poslovniškem roku nisem prejel nobenega predloga za spremembo, zato je ta določen, kot ste ga prejeli s sklicem seje.

Prehajamo torej na 1. in edino TOČKO DNEVNEGA REDA, to je na PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBI ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O CESTNINJENJU, ki ga je Državnemu zboru posredovala Vlada s predlogom, da se predlog zakona obravnava po nujnem postopku.

Kolegij predsednika Državnega zbora je na svoji 115. seji dne 10. 9. 2021 sklenil, da se predlog zakona obravnava po nujnem postopku. Za obravnavo je bilo posredovano naslednje gradivo: predlog zakona z dne 3. 9. 2021, mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 13. 9. 2021 in mnenje Komisije Državnega sveta za lokalno samoupravo in regionalni razvoj za dne 10. 9. 2021. Rok za vložitev amandmajev je do zaključka razprave o členih na seji odbora. Na sejo so k tej obravnavi točke vabljeni Ministrstvo za infrastrukturo, Komisija Državnega sveta za lokalno samoupravo in regionalni razvoj, DARS d.d. ter Zakonodajno-pravna služba.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona, v katerem bomo na podlagi 126. člena Poslovnika opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona.

Želi besedo predstavnik Ministrstva za infrastrukturo? Z nami je državni sekretar Aleš Mihelič. Izvolite.