Govor

Lep pozdrav, dobro jutro vsem skupaj. Spoštovane kolegice poslanke in poslanci, prav tako vsi vabljeni in prisotni na današnji seji!

Pričenjam 57. nujno sejo Odbora za zdravstvo, ki je sklicana v skladu z 47. in 48. členom Poslovnika Državnega zbora in sicer na podlagi zahteve Poslanske skupine Levica. Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti – zaenkrat imamo zadržano mag. Bojano Muršič. Imamo pa tudi eno nadomestilo in sicer našega kolega Jožefa Lenarta nadomešča kolegica Suzana Lep Šimenko, ki jo lepo pozdravljam.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje dne 14. 9. ste prejeli predlog dnevnega reda in sicer nujno potrebno ukrepanje v zvezi s popoldanskim delom zdravnikov, uničevanjem javnega zdravstva ter razgradnjo infrastrukturne solidarnosti. Kot rečeno, je to zahteva Poslanske skupine Levica, tako da kar prehajamo na to točko dnevnega reda. Namreč do začetka seje ni bilo predlogov za širitev oziroma za umik kakršnekoli točke.

No, zdaj imamo pa še eno nadomestilo in sicer tole pa ne bo v redu. Tole pa ne bo v redu. Tako.

Prehajamo kar na 1. točko dnevnega reda in besedo dajem predlagatelju zahteve. V imenu predlagateljev bo danes nastopil Miha Kordiš.

Izvolite.