Govor

Ker nimam več prijavljenih k razpravi, razpravo zaključujem in dajem na glasovanje torej predlog mnenja, ki sem ga prej prebrala. Preverite, če imate kartice.

Začenjam glasovanje. Glasovanje poteka. Zaključujem glasovanje.

Kdo je za? (9 članov.) Je kdo proti? (4 člani.)

Ugotavljam, da je mnenje sprejeto.

In sedaj prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG ZAKONA O DOPOLNITVAH ZAKONA O POKOJNINSKEM IN INVALIDSKEM ZAVAROVANJU. Zakon obravnavamo v drugi obravnavi. Gradivo je bilo objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora, in sicer: predlog zakona, mnenje Vlade, mnenje Zakonodajno-pravne službe, mnenje Državnega sveta in pa amandmaji Poslanske skupine Levica.

V imenu predlagateljev je z nami Miha Kordiš. Vabili smo še Zakonodajno-pravno službo, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Državni svet. Vabili smo tudi ZPIZ, vendar so se nam opravičili.

K predlogu so vloženi torej amandmaji Poslanske skupine Levica, in sicer k 1., 2. in 3. členu. In sedaj že, kot je pri teh obravnavah nekako vedno v teku, predlagam, da obravnavo opravimo na način, da razpravljamo o vsakem členu posebej in tudi potem tudi o vloženem amandmaju in na koncu pa glasujemo o vseh členih skupaj. Sprašujem ali kdo nasprotuje takšni obravnavi? Vidim, da ne.

V razpravo dajem 1. člen predloga zakona in vložen amandma. In sprašujem ali želi kdo razpravljati?