Govor

Lepo pozdravljeni, spoštovani kolegice poslanke in kolegi poslanci, prav tako vsi vabljeni in prisotni, na današnji seji odbora!

Pričenjamo 59. nujno sejo Odbora za zdravstvo, ki je sklicana v skladu z 47. in 48. členom Poslovnika in sicer, na podlagi zahteve Poslanskih skupin SD, SAB in Nepovezanih poslancev.

Obveščam vas, da se današnje seje ne more udeležiti naš član, podpredsednik odbora, kolega Jani Möderndorfer in to je tudi zaenkrat edina informacija, kar se tiče opravičenih ali nadomeščanj.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli predlog dnevnega reda, in sicer Poziv Vladi Republike Slovenije za nujno uvedbo ukrepov za čiščenje zraka v šolah in drugih javnih prostorih z namenom omejevanja okužb z novim koronavirusom.

Tako da bi sedaj kar začeli z obravnavo, namreč za predlogov za širitev dnevnega reda oziroma za umik dnevnega reda nismo prejeli, tako da, nadaljujemo po tem dnevnem redu, kot je bil predlagan.

Začenjamo kar z sejo – 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - POZIV VLADI REPUBLIKE SLOVENIJE ZA NUJNO UVEDBO UKREPOV ZA ČIŠČENJE ZRAKA V ŠOLAH IN DRUGIH JAVNIH PROSTORIH Z NAMENOM OMEJEVANJA OKUŽB Z NOVIM KORONAVIRUSOM - tako da, dajem besedo predlagatelju, ki bo danes v imenu predlagatelja nastopil, Dejanu Židanu.

Izvolite.