Govor

Hvala.

Jaz mislim, da je bistvo te zgodbe dodalo takrat sodišče, ki je razložilo, da volilni molk velja za organizatorje volilne kampanje, ne velja za pa normalne državljanke in državljane, ki lahko seveda svobodno povejo svoje mnenje. Da te ovire oziroma problema v bistvu sploh ni, na katerega se to nanaša.

Želi še kdo razpravljati?

Če ne, dajem na glasovanje naslednje mnenje:

»Odbor za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo podpira mnenje Zakonodajno-pravne službe o zahtevi Okrajnega sodišča v Mariboru za oceno ustavnosti prvega odstavka 2. člena in 32. člena Zakona o volilni in referendumski kampanji«.

Želi kdo obrazložiti svoj glas? Imate vsi kartice?

Začenjam glasovanje. Glasujemo.

Kdo je za? (12 članov.) Proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je mnenje sprejeto.

Odbor bo pripravil poročilo, v katerega bo vključeno mnenje, in ga poslal Zakonodajno-pravni službi, da se pripravi odgovor za Ustavno sodišče.

S tem zaključujem to točko dnevnega reda.

Prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O ORGANIZIRANOSTI IN DELU POLICIJE.

Še seznanil bi vas, da je danes z nami gospa Monika Gregorčič iz kvote SMC, medtem ko drugih nadomeščanj in opravičenih ni.

Zdaj glede tega zakona nebi bral vsega, ker bomo najbrž predolgi - upam da se strinjate -, in bi šel kar na pričetek druge obravnave. In bi najprej vprašal, če želi besedo predstavnik predlagatelja zakona, tj. minister gospod Aleš Hojs.

Prosim.