Govor

Spoštovane kolegice poslanke in kolegi poslanci, vsi vabljeni in prisotni na današnji seji odbora, prav lepo pozdravljeni.

Pričenjamo s 60. nujno sejo Odbora za zdravstvo, ki je sklicana v skladu s 47. in 48. členom Poslovnika, in sicer na podlagi zahteve Poslanske skupine Stranke Alenke Bratušek.

Obveščam vas, da se seje ne morejo udeležiti naslednji člani, ki pa imajo tudi pooblastila. In sicer je z nami namesto naše kolegice mag. Bojane Muršič Soniboj Knežak, lepo pozdravljen. In namesto Alenke Jeraj je z nami Suzana Lep Šimenko, lepo pozdravljena.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora, in sicer imamo eno točko dnevnega reda: Nedopustno omejevanje dostopa do zdravstvenih storitev ob izpolnjevanju pogoja PCT. Kot sem povedala, je to zahteval Poslanske skupine SAB. Do pričetka seje ni bilo predlogov za širitev dnevnega reda oziroma tudi ne za umik točke dnevnega reda, tako da je določen takšen dnevni red seje kot je bil predlagan s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NEDOPUSTNO OMEJEVANJE DOSTOPA DO ZDRAVSTVENIH STORITEV OB IZPOLNJEVANJU POGOJA PCT.

Preden začnem, bi vas prosila, da se vsi skupaj osredotočimo na dnevni red, da ne širimo razprave na točke, ki danes niso predmet dnevnega reda. Tako, da bi sedaj začeli.

Imamo pa še eno obvestilo, in sicer službeno odsotnost je napovedal gospod Branko Simonovič, tako da je opravičen. Prav tako imamo odsotnost službeno našega kolega Jožeta Lenarta. In pač še eno pooblastilo; namesto našega podpredsednika odbora Janija Möderndorferja je z nami poslanka Lidija Divjak Mirnik, ki jo prav lepo pozdravljam.

Prav tako bi vas rada obvestila, da je bilo danes na sejo vabljen tudi kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije, in sicer pač na temo točke. Moram vam povedati, da se je seje želela udeležiti državna sekretarka Jelka Godec, vendar je v zadnjem hipu prišlo do nekih neodložljivih obveznosti in se je pač opravičila.

Toliko, sedaj pa dajem besedo predlagatelju zahteve mag. Andreju Rajhu.

Izvolite.