Govor

Edvard Paulič

Spoštovani!

Pričenjam 33. sejo Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in vse prisotne prav lepo pozdravljam!

Za današnjo sejo se je opravičila kolegica Violeta Tomić. Imam pa nekaj pooblastil. Poslanko Ivo Dimic nadomešča poslanec Mihael Prevc iz Poslanske skupine NSi, poslanko Mojco Žnidarič nadomešča poslanec Gregor Perič, poslanska skupina SMC, poslanca Janija Ivanušo nadomešča poslanec Dušan Šiško iz Poslanske skupine SNS in poslanko Nado Brinovšek nadomešča poslanka Lidija Ivanuša iz Poslanske skupine SDS.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red. pod točko 1. seznanitev s poročilom o stanju kmetijstva, živilska, gozdarstva in ribištva v letu 2020 v Sloveniji in pod točko 2, pobude in vprašanja članov odbora.

7. 10. 2021 ste prejeli predlog za razširitev dnevnega reda s točkama A1. Predlog sprememb proračuna Republike Slovenije za leto 2022 in točka B1. Predlog proračuna Republike Slovenije za leto 2023.

Predlagam, da odločamo o predlagani razširitvi dnevnega reda. Glasujemo.

Kdo je za? (12 članov.) Kdo je proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je dnevni red s predlagano širitvijo sprejet.

Predlagam tudi, da združimo razpravo o Predlogu sprememb proračuna Republike Slovenije za leto 2022 in Predlogu proračuna Republike Slovenije za leto 2023.

Na sejo sem vabil Vlado, v njenem imenu Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Ministrstvo za finance ter Kmetijsko-gozdarsko zbornico Slovenije. Predloga aktov ste prejeli. Predlogov za amandmaje odbora nismo prejeli. Na začetku bi dal besedo predstavnici Ministrstva za finance, da predstavi predlog sprememb proračuna za leti 2022 in 2023.

Gospa Marina Dobraš, izvolite.