Govor

mag. Marko Pogačnik

Spoštovane kolegice in kolegi, začenjam 115. sejo Odbora za zadeve Evropske unije.

Obveščam vas, da so zadržani in da se seje ne morejo udeležiti naslednji člani odbora: gospod Peček, gospod Jelinčič in gospod Koprivc. Na seji kot nadomestni člani odbora s pooblastili sodelujejo: gospa poslanka Tina Heferle nadomešča poslanca gospoda Igorja Pečka, gospod poslanec Pavčič nadomešča gospod Zabret in gospod Poslanec Kepa nadomešča poslanca gospoda Moškriča.

Obveščam vas, da so na sejo povabljeni poslanci Evropskega parlamenta iz Republike Slovenije, Urad predsednika Republike Slovenije, Kabinet predsednika Vlade ter predstavniki Vlade in Državnega sveta. Vse navzoče lepo pozdravljam.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje Odbora. S sklicem seje ste prejeli dnevni red odbora. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za njegovo spremembo, je določen takšen dnevni red seje odbora kot ste ga prejeli z vabilom.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – ZASEDANJE SVETA EVROPSKE UNIJE ZA EKONOMSKE IN FINANČNE ZADEVE, LUKSEMBURG, 5. OKTOBER. Gradivo smo prejeli od Vlade 30. septembra na podlagi 8. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije.

Naprošam državno sekretarko na Ministrstvu za finance dr. Katjo Lautar, da nam predstavi izhodišče za udeležbo slovenske delegacije na zasedanju sveta.