Govor

Ivan Hršak

Pričenjam 34. sejo Mandatno-volilne komisije. Vse članice in člane Komisije, ostale vabljene prav lepo pozdravljam.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti: Tadeja Šuštar nadomešča Jožefa Horvata, mag. Dejan Židan nadomešča Matjaža Hana, Jani Ivanuša nadomešča Dušana Šiška, Mojca Škrinjar nadomešča Alenko Jeraj in pa Boris Doblekar nadomešča Jožeta Tanka.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red: 1. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o poslancih. Ker k dnevnemu redu seje nisem prejel predlogov za razširitev oziroma za umik točke je določen dnevni red seje, kot je bil predlagan s sklepom.

Prehajamo na 1. IN EDINO TOČKO DNEVNEGA REDA, IN SICER NA PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O POSLANCIH, ki ga je Državnemu zboru predložila skupina poslank in poslancev s prvopodpisano Janjo Sluga.

K tej točki ste prejeli naslednje gradivo: Predlog zakona, objavljen na spletnih straneh Državnega zbora z dne 20. 7. 2021 in pa mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 23. 9. 2021. V poslovniškem roku amandmaji niso bili vloženi. 6. 10. 2021 pa ste prejeli predlog za amandma komisije k 2. členu, in sicer s strani Poslanske skupine Nepovezanih poslancev.

Na sejo komisije k obravnavi te točke vabljeni: predstavnica predlagatelja gospa Janja Sluga. Zakonodajno-poravna služba, Vlada Državni svet in Komisija za preprečevanje korupcije.

Pričenjam drugo obravnavo Predloga zakona v kateri bomo na podlagi 126. člena Poslovnika opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona. Želi predstavnica predlagatelja podati dopolnilno obrazložitev k členom predloga zakona? Gospa Janja Sluga, izvolite, beseda je vaša.