Govor

Hvala kolega. Hvala za besedo še enkrat. Bi izkoristil priliko in še eno pooblastilo prebral, iz kvota SMC Mojca Žnidarič nadomešča Moniko Gregorčič. Hvala lepa.

Prehajamo na določitev dnevnega reda. S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odbora in komisije. Ker k navedenemu redu sej ni bilo predlogov za razširitev oziroma za umik, je določen dnevni red seje, kot je bil predlagan s sklicem.

Tako da prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, in sicer. Poslanska skupina Levica je 24. septembra 2021 vložila zahtevo za sklic skupne nujne seje Odbora za obrambo in Komisije za nadzor javnih financ s točko dnevnega reda NADALJEVANJE AFERE OSHKOSH: PREVZEM POKVARJENIH, POŠKODOVANIH IN TEHNIČNO NEIZPRAVNIH VOZIL OSHKOSH JLTV 4X4 TER NAMERA O NAKUPU ŠE VEČ TOVRSTNIH VOZIL.

Kot gradivo k tej točki ste prejeli zahtevo poslanske skupine Levica s predlogi sklepov, ki naj bi ju sprejela odbor in komisija.

Da še omenim, na sejo so bili vabljeni predlagatelj zahteve poslanska skupina Levica, prvopodpisani dr. Matej T. Vatovec, Vlade Republike Slovenije, Ministrstvo za zunanje zadeve, dr. Anže Logar, minister za zunanje zadeve, Ministrstvo za obrambo, mag. Matej Tonin, minister za obrambo. Tako, da prehajamo na obravnavo omenjene točke. Besedo dajem predstavniku predlagatelja, poslancu poslanske skupine Levica gospodu Mihi Kordišu. Prosim lepo.