Govor

Lep pozdrav! Spoštovane kolegice in kolegi, pričenjam 26. nujno sejo Odbora za obrambo.

Pozdravljam vse prisotne, posebej ministra za obrambo, mag. Mateja Tonina, državnega sekretarja na Ministrstvu za obrambo, Uroša Lampreta, generalnega direktorja direktorata za zunanjo in varnostno politiko Jerneja Műllerja, načelnika generalštaba Slovenske vojske, generalmajorja Roberta Glavaša in ostale vabljene.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednje članice in člani odbora Franc Jurša zaradi bolezni. Na seji odbora kot nadomestni članice in člani odbora pa sodelujejo naslednji poslanke in poslanci: Franc Breznik nadomešča poslanca Franca Kepo, mag. Bojana Muršič nadomešča poslanca Sama Bevka, poslanec Dušan Šiško nadomešča poslanca Janija Ivanušo, Robert Pavšič nadomešča poslanca Marjana Šarca, mag. Elena Zavadlav Ušaj nadomešča mag. Branka Grimsa in mag. Andrej Rajh nadomešča poslanca Marka Bandellija.

Svojo udeležbo na današnji seji sta opravičila minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar in državni sekretar v Kabinetu apredsednika Vlade mag. Bojan Pograjc.

Besedo dajem predsedniku Komisije za nadzor javnih financ gospodu Igorju Pečku. Prosim.