Govor

mag. Marko Pogačnik

Hvala gospod Drofeniku za to predstavitev.

Odpiram razpravo poslank in poslancev. Vidim, da interesa in želje po razpravi ni.

Zato ugotavljam, da se je Odbor za zadeve Evropske unije seznanil s predlogom sprememb proračuna Republike Slovenije za leto 2022 in predlogom proračuna Republike Slovenije za leto 2023. S tem tudi zaključujem obravnavo predlogov proračunov. Odbor bo pripravil mnenje, ki ga bo poslal Odboru za finance kot matičnem delovnem telesu. Pri njuni obravnavi na seji matičnega delovnega telesa predlagam, da kot predstavnik odbora sodeluje gospod Ferjan. Če se s tem strinja. Hvala.

S tem tudi končujem 1. in 2. točko dnevnega reda.

Prehajamo na 3. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE POROČILO O IZVAJANJU EVROPSKE KOHEZIJSKE POLITIKE 2014-2020 ZA OBDOBJE OD JANUARJA 2014 DO KONCA JUNIJA 2021.

Poročilo smo prejeli od Vlade Republike Slovenije 23. septembra, ki je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora.

Spoštovane kolegice poslanke, spoštovani kolegi poslanci in ostali prisotni, tokrat v skladu s sklepom, ki smo ga sprejeli na 91. seji 4. decembra 2020, obravnavamo poročilo o izvajanju kohezijske politike za daljše časovno obdobje, in sicer za letošnje prvo polletje. Naprošam ministra za razvoj in evropsko kohezijski politiko gospoda Zvonka Černača, da nam predstavi omenjeno poročilo.