Govor

Violeta Tomić

Vse članice in člane odbora, vabljene in ostale prav lepo pozdravljam in pričenjam 42. nujno sejo Odbora za kulturo.

Obveščam vas, da so zadržani in da se seje ne mrejo udeležiti naslednji člani in članice odbora: Felice Žiža.

Imam pa nekaj pooblastil. Na seji kot nadomestni člani in članice odbora s pooblastili sodelujejo: dr. Franc Trček nadomešča poslanca Sama Bevka iz kvote SD, iz kvote SDS Tomaž Lisec nadomešča gospo Alenko Jeraj, iz kvote SMC imamo Gregorja Periča, iz Poslanske skupine Levca Nataša Sukič nadomešča Primoža Siterja in iz Poslanske skupine SNS poslanec Jani Ivanuša nadomešča poslanca Zmaga Jelinčiča.

S sklicem ste prejeli naslednji dnevni red seje odbora: predlog Priporočila v zvezi z načrtnim izčrpavanjem hrbtenice slovenskega novinarstva STA s strani Vlade Republike Slovenije. Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov v zvezi z dnevnim redom seje, je določen takšen dnevni red kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE PREDLOG PRIPOROČILA VZVEZI Z NAČRTNIM IZČRPAVANJEM HRBTENICE SLOVENSKEGA NOVINARSTVA STA S STRANI VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE.

V zvezi s to točko ste prejeli gradivo, ki je objavljeno na spletni strani Državnega zbora, torej predlog priporočila, mnenje Zakonodajno-pravne službe, zahteva za splošno razpravo predlogu priporočila in mnenje vlade ste danes dobili na e-klop.

So tudi vabljeni, ki so razvidni iz sklica seje.

Rok za vlaganje amandmajev se je iztekel ob začetku obravnave. Nadaljujemo pa z obravnavo predloženega priporočila, ki bo potekala na način kot ga je Državni zbor uveljavil v primerih ob obravnavi aktov, ki jih sprejema Državni zbor v enofaznem postopku, torej po analogiji zakonodajnega postopka, s pripravo dopolnjenega predloga akta v primeru sprejetja amandmajev na matičnem delovnem telesu in tako naprej. Amandmajev nimamo.

Želi predlagatelj predloga priporočila podati dopolnilno obrazložitev?

Prosim, gospa mag. Alenka Bratušek. Beseda je vaša.