Govor

Spoštovani!

Predlagam, da začnemo. Začenjam 54. nujno sejo Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo. Vsem zbranim prav lep pozdrav!

Obveščam vas, da se je za danes opravičila gospa Nataša Sukič in gospod Jani Möderndorfer. Imamo pa tudi več pooblastil in sicer gospa Tadeja Šuštar nadomešča gospoda Blaža Pavlina, gospod Jure Ferjan nadomešča gospod Suzano Lep Šimenko in gospa Lidija Ivanuša nadomešča poslanko gospo Anjo Bah Žibert.

Glede na dnevni red, imam proceduralni predlog, da se dogovorimo in opravimo tako predstavitve kot obravnavo obeh proračunskih aktov skupaj. Se pravi, da skupaj združimo predstavitev in obravnavo Predloga sprememb proračuna Republike Slovenije za leto 2022 in Predloga proračuna Republike Slovenije za leto 2023. Kdo temu nasprotuje? Če ne, ugotavljam, da je tak proceduralni sklep sprejet.

In prehajamo na to SKUPNO TOČKO DNEVNEGA REDA. Še prej bi pa še prebral, da gospa Mojca Žnidarič z nami iz kvote SMC. Tudi njej prav lep pozdrav.

Zdaj bi dal za predstavitev kar besedo najprej ministru, Ministru za notranje zadeve, gospodu Alešu Hojsu, potem pa bi prosil še ostale, da predstavite vsak svoje področje. Prosim.