Govor

Igor Peček

Spoštovane članice in člani Komisije za nadzor javnih financ, spoštovani vabljeni! Lepo vas pozdravljam.

Pričenjam 22. redno sejo Komisije za nadzor javnih financ. Do začetka seje sem prejel eno opravičilo in sicer, se seje ne morejo udeležiti poslanec dr. Franc Trček. S pooblastili pa na seji sodelujejo: mag. Dejan Židan, ki nadomešča poslanca Janija Prednika iz Poslanske skupine SD; Jože Lenart, ki nadomešča poslanca Roberta Pavšiča iz Poslanske skupine LMŠ in pa Lidija Ivanuša, ki nadomešča poslanko mag. Eleno Zavadlav Ušaj iz Poslanske skupine SDS.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje komisije. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za spremembo, je določen takšen dnevni red seje kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG ZAKLJUČNEGA RAČUNA PRORAČUNA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2020.

Komisija obravnava zaključni račun kot matično delovno telo. Za obravnavo te točke pa imamo na voljo naslednja gradiva. Celotno gradivo z dne 29. 9. 2021, je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora. članice in člani komisije ste v tiskani obliki prejeli spremni dopis Vlade, kazalo in tabelarni del predloga zaključnega računa, splošni in posebni del. Predlog zaključnega računa proračuna Republike Slovenije za leto 2020, SOVA, ki je z oznako Interno, članicam in članom bil posredovan proti podpisu. Sestavni del gradiva je tudi revizijsko poročilo o Predlogu zaključnega računa Republike Slovenije za leto 2020 in pa mnenje Komisije Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance z dne 18. 10., ki je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora. V zvezi z navedenim vas prosim, da če bi kdo želel govoriti o gradivih, ki so označeni s stopnjo tajnosti, naj me na to prosim opozori, zato da bomo sejo zaprli za javnost.

K tej točki so vabljeni: Janez Janša, predsednik Vlade, ki se je opravičil; mag. Andrej Šircelj, minister za finance; Tomaž Vesel, predsednik Računskega sodišča, Vlada, Ministrstvo za finance in Računsko sodišče. Dodatno so bili vabljeni tudi predstavniki in predstavnice Komisije Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance. Za uvodno predstavitev dajem besedo najprej mag. Kristini Šteblaj, državni sekretarki na Ministrstvu za finance.

Izvolite.