Govor

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne, lepo pozdravljam!

Pričenjam 37. nujno sejo Odbora za gospodarstvo. Obveščam vas, da so zadržani oziroma se seje ne morejo udeležiti naslednja poslanca, gospod Koražija in gospod Miha Kordiš. Na seji kot nadomestni člani oziroma članice odbora s pooblastili sodelujejo in sicer, gospa Monika Gregorčič nadomešča gospod Matejo Udovč, in pa gospod Jože Horvat nadomešča poslanca Andreja Černigoja. S sklicem seje ste sprejeli dnevni red seje odbora. Ker v poslovniškem roku nisem prejelo predlog za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen takšen dnevni red seje kot ste ga sprejeli s sklicem.

Odboru predlagam, da združimo obravnavo obeh točk dnevnega reda. Ali kdo temu nasprotuje? Ugotavljam, da ne.

Preden nadaljujemo bomo prebrali še eno pooblastilo. Prav tako nadomešča gospod Dušan Šiško našega poslanskega kolega Janija Ivanušo.

Zdaj ko smo ta obvestila prebrali, pa prehajamo na 1. IN 2. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG SPREMEMB PRORAČUNA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2022 IN PA PREDLOG PRORAČUNA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2023.

Oba dokumenta sta bila objavljena na spletni strani Državnega zbora. K obravnavi so bili vabljeni Vlada, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in pa ministrstvo za finance.

V skladu s Poslovnikom, Odbor za gospodarstvo, obravnava oba dokumenta kot zainteresirano delovno telo z vidika svojih pristojnosti, torej le tisti del obeh predlogov, ki se nanašata na Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Pričenjam torej z obravnavo obeh zadev. Želi besedo predstavnica oziroma predstavnik Ministrstva za finance? Izvolite.