Govor

Robert Polnar

Hvala, gospa državna sekretarka.

Kolegice in kolegi, zdaj pa odpiram razpravo v zvezi s predlogom stališča. Razprave ni. Torej ugotavljam, da smo jo s tem tudi že zaključili.

In prehajamo na odločanje. K predlogu stališča tudi ni bilo vloženih nobenih amandmajev, zato dajem na glasovanje naslednji predlog mnenja:

»Odbor za finance podpira predlog stališča Republike Slovenije do predloga direktive sveta o prestrukturiranju okvira unije za obdavčitev energentov in električne energije in predlaga Odboru za zadeve Evropske unije, da predlog stališča sprejme«.

Začenjam glasovanje. Prekinjam. Sprašujem, če vsem delujejo glasovalne naprave. Meni namreč zdaj ni delovala, zato sem prekinil. Rumene lučke gorijo? Okej, hvala lepa.

Začenjam glasovanje. Glasujemo.

Kdo je za? (10 članov.) Proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je mnenje sprejeto.

Predlagam, da Odbor za finance Odboru za zadeve Evropske unije o tej zadevi poroča pisno.

Na ta način zaključujem 1. točko dnevnega reda.

Prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA UREDBE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O VZPOSTAVITVI MEHANIZMA ZA OGLJIČNO PRILAGODITEV NA MEJAH.

Tudi v tem primeru prosim predstavnico Ministrstva za finance, državno sekretarko, gospo Majo Hostnik Kališek, za uvodno predstavitev.

Prosim.