Govor

Robert Polnar

Spoštovani gospe in gospodje, lepo pozdravljeni!

Pričenjam 62. nujno sejo Odbora za finance.

Nisem prejel nobenega obvestila, da bi bil kdo zadržan in da se seje ne more udeležiti. Na seji pa kot nadomestni član sodeluje poslanec Mihael Prevc namesto poslanca Jožefa Horvata iz Poslanske skupine Nove Slovenije.

S sklicem seje ste prejeli predlagan dnevni red seje odbora. V poslovniškem roku nisem prejel drugih predlogov z zvezi z dnevnim redom, zato ugotavljam, da je sprejet dnevni red kakor vam je bil poslan z gradivom.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA DIREKTIVE SVETA O PRESTRUKTURIRANJU OKVIRA UNIJE ZA OBDAVČITEV ENERGENTOV IN ELEKTRIČNE ENERGIJE.

Gradivo k tej točki in tudi naslednji točki dnevnega reda smo prejeli od Vlade in sicer 14. oktobra letos na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah EU. Predlagatelj tega stališča je torej Vlada.

Odbor bo kot matično delovno telo obe točki 1. in 2. obravnaval na podlagi drugega odstavka 154.h člena Poslovnika Državnega zbora. Svoji poročili pa bo posredoval pristojnemu odboru se pravi Odboru za zadeve EU.

K 1. in 2. točki dnevnega reda so vabljeni predstavnice in predstavniki Ministrstva za finance v tem primeru je predstavnica Ministrstva za finance državna sekretarka gospa Maja Hostnik Kališek in za uvodno predstavitev ji dajem besedo.

Izvolite, prosim.